Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dynghög

 

Bakom de förkolnade diagnoserna 

kikade ett mört tickande hopp fram 

ur buskagen

hon låg på lur. Spejandes. Front efter front

närmade sig. Stärka professionen hörs från 

läkarförbundet, bort med onödig dokumentation 

hörs även från Svenonius. Vinstintresset privatiseringen 

från vänstern. 

för första gången i mitt liv ger jag alla rätt men undrar 

slött vem som även tänkt på den psykiska 

ohälsan. Hur ska forskningen bedriven av 

läkare kunna tolka den? Anställa Rolf Holmqvist 

på varje institution? Socialstyrelsen kan ju inte tolka 

den. Det är roande att betrakta vetenskapen. 

Vems vetenskap inom ämnet mänskliga relationer. 

Evidens. Den tvärvetenskapliga inom primärvård. 

KBT. Den är lättbegriplig även för de hjärnslöa. 

Den äldre mannen som mist sin hustru efter 60

år. Han vill möta en människa. Av kött. 

Välkommen till vår vårdcentral. Jag heter Anna 

och här arbetar vi med metod A. Metod B som

nu ligger framför oss synes lite mer besvärlig. 

ni förstår jag ser inte riktigt att jag kan hjälpa er

ni ser jag är ingen. Ingen alls. Men det säger inte 

lilla Anna ser ni. Hon blir mest tyst. Stum. 

Den egna erfarenheten så knapp. Så läskigt möta 

detta liv. Denna andra. Med vilken metod utan 

ett jag. Själ. 

det är sannerligen tyst i detta land. I detta land 

byggd av dynghögsideologi utan förankring i

en mull det går att ta på. 

 

 

 




Prosa av smultronbergen VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-01-27 22:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow. Starkt. Och behöver verkligen skrivas. Tack.
2020-01-29

    Lena Söderkvist VIP
Instämmer med föregående talare. Mycket talande beskrivning av vården nu för tiden. Det är förstås inte bara där som hjärta, kött och blod behövs. Det kan räcka med att gå in i en livsmedelsbutik, så ser man: Jättelång kö till den enda bemannade kassan...
2020-01-27

  Gunnar Hilén VIP
Hurra !!!!!!!!!!!!
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP