Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bråddjur

Kanske glömde du
varför du kom hit, varför
rådjursskallen, så lockande i skymningen
kanske släppte du allt
du hade för händer
för klövar, för ofödda horn
för pannbenets valvbågar
under taken av marmor
kanske glömde du
att skyla skogen
att göra henne levande, tog allt
du måste avvara
allt du skulle vara, skyddslös
hos ungarna i gräset under slyn
det finns en vaggvisa som säger
att hon snart ska komma åter
med mjölk, med barkens tuggade inkråm
kanske minns du ännu
orden på hjortarnas språk




Fri vers av Grävling
Läst 243 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-01-28 13:22



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Kanske glömde du varför du kom hit - den frågan öppnar ett bråddjup ... Dina dikter berör.
2020-01-28

    Lena Staaf VIP
Jag fastnade också för titeln!
2020-01-28

  Nanna X
Vilken fin titel
2020-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling