Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Geoglyfer

Du flår det nya språket
med en kniv slipad på dagar av hud
och hundra åldrade barnvisor
de kan inte ta ifrån dig
hjärtats foder, de benvita lakanen

jag namnger dig där
i områdets mittlinje
i den början där solen går ur havet
och gryningens cesur
öppnar sig, en doft av tång

varje morgon ett nytt sår
i röstens ännu outforskade stycken
ur huden de nyfödda orden
– midnatt, gryning – hjärtköttet
öppnar sig som kronblad




Fri vers av Grävling
Läst 505 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-01-28 21:20



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
En poetisk ristning i tiden! Dina dikter framstår i denna sajts sammanhang ofta just som geoglyfer - kanske t.o.m. som hieroglyfer ibland, även om nycklarna tycks bortkastade eller nogsamt gömda.
2020-01-29

    ej medlem längre
Enastående!
2020-01-29

  Solweig Jansson VIP
Fantastiskt språk !
2020-01-28

  Gunnar Hilén VIP
Oj oj människa ! "Hjärtköttet".....fy fan vilket häftigt ord.
2020-01-28

    Sefarge VIP
Detta är poesi
såsom intet
annat...
Bravo!
:)
2020-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling