Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad av något

Var det något som du ville säga
Innan mörkret tystade dig?
Var det någon du ville träffa
Innan du tappade lusten att göra något alls?
Tror du det fanns något
Som någon ville säga till dig
När du försvann totalt in i dig själv
Och endast såg dina egna problem,
Dina egna tankar och åsikter, rädslor och drömmar?
Försökte du komma ut ur din skräck när den var som starkast?
Eller gav du upp och tänkte ge upp
Ge makten åt det du befarade?
Nej
Men vad gjorde du då?
Jag vet inte vad du gjorde
Du kanske inte vet själv vad du gjorde
Men kanske gled du in
Och ut
Ur dig själv, och ur andra,
Till andra
Vandrade från liv till liv,
Från hjärta till hjärna
Till hjärna från hjärta

Krampaktigt
Panikslaget
Hopplöst
Meningslöst
Och rädd
Framför allt rädd
Men utan att yttra ett ord
Utan att visa någon som helst svaghet
För dom som inte kände dig väldigt väl
Som kunde se det på dig

Krampaktigt
Panikslaget
Hopplöst
Meningslöst
Och rädd
Ledsen och liten
Oförståndet som river dig i bröstet
Saknad av något du inte vet
Kanske saknad av värme du aldrig haft
Längtan borde vara det rätta ordet du letar efter

Krampaktigt
Panikslaget
Som ett rådjur på vägen
Framför bilen.




Fri vers av Ultraform
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-31 00:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ultraform
Ultraform