Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sediment

Jag ser henne gå längs de sovande hällarna
genom stenens myller av tecken
och sakta vrids jorden runt sin axel

fossilen vaknar ur en djup glömska
avtrycken i berget, kryptogamer, strålar
lagren av lera ner mot vattnet

ur hennes gap, en röst av tid
en sång för silvervita isopoder
en ton ur eoner av ljungande grönska




Fri vers av Grävling
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-03 13:10



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Jag älskar dina bilder !
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling