Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In i det sista

Vem är du i det här mörkret
är du sovande kryp under välta stammar
är du något som rör sig
in i det minsta, in i djupaste sömn
minnet av skräddarnas ytsteg
tjärnens knappt märkbara krusning
i en sidentunn sjal

vilka är de levande, de döda
det knappt hörbara sorlet
av tusentals sovande myror
vem är du under granarnas fällar
där du beträder en stig som inte är en stig
trampad av blanksvarta hjortar
och omätbar tid




Fri vers av Grävling
Läst 155 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-02-05 18:36



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Respekt!
2020-02-06

  Solweig Jansson VIP
Vi delar vår jord med tusentals små varelser ( miljoner snarare ) som vi sällan ser - ibland korsas våra stigar om vi är uppmärksamma - som du !
2020-02-06

  alicja lappalainen VIP
Människor och djur, de levande och de döda sammanfaller i naturen till en homogen företeelse.
När människa beträder "en stig som inte är en stig” överväldigas hon och kanske degraderas och börjar leta efter sin rätta identitet.
En vacker dikt skriven av en ödmjuk själ med värme och respekt för naturen.

2020-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling