Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Februariyran

Förvirrade krokuslökar
Osäkrar sig och skjuter skott
Den lilla droppen flämtar
På min nostipp
Kyliga vindar kräver mössan på
Ylle strumpor tvekar
Vid mina fötter
Längtan efter vår är stark
Men vågar vi möta
Ett gråvitt himlavalv
Vill inte alls förstå
Stormiga vindar rustar till krig
Februari slår inte riktigt upp sina ögon
Står och tvekar och vet inte riktigt
Ska det bära eller brista
Det gör ont
Om kylan trycker ner krokusen igen




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-12 10:00



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fint. Tycker om dubbelheten, både konkret om februari men med existentiell ton.
2020-02-29

  Lars Hedlin
En bra och levande text om livets strävan!
2020-02-16

  Marita Ohlquist VIP
Här har det stormat, nu är himmelen blå och solen skiner, snödropparna lyser vackert vita i den svarta jorden.
2020-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP