Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att återvända

Tillbaka till stället där allting började
Eller "började" och "började"..
Vad som är orsak
och vad som är verkan
Det är inte längre kristallklart
Suddiga minnen överlappar varandra
Att berätta sanningen
och inget annat än sanningen
Omöjligt vid det här laget

Tillbaka till stället där jag senast var lycklig i alla fall
Så mycket vet jag säkert
En annan tid
Ett helt annat liv

Vem som skulle gifta sig
Förbli ensam
Bittert skilja sig
Leva lyckligt i tvåsamhet
Tjäna bra med pengar
Bli fattig som en kyrkråtta
Älska sitt jobb
Fastna i en återvändsgränd
Njuta av livet
Plågas av det
Leva
Och dö..
Inget av det visste någon av oss

För oss fanns bara skratt
Att ha det kul och skratta vid varje givet tillfälle
Idag sörjer jag bara
att vi inte skrattade ännu mer
Speciellt när allvaret gjorde entré

Rusar förbi på trottoaren
Spårvagnen upp och ner
Blicken som hos en örn
Letar efter ett bekant ansikte
Någon som man kan utväxla "Oj! Det var längesen!" med
Någon att utforska de bortglömda minnenas dal med
"No dice!"
Borta, bortblåsta
Som konfettin på nyårsafton

Kanske lika bra
Att återvända har två sidor
Där glädjen omfamnar dig börjar också sorgen
Som den där den kvällen
Den där förbannade kvällen
När jag gjorde bort mig inför HENNE
Den där förbannade kvällen
När hon vände på klacken
Gick bort från mig
och ut ur mitt liv för alltid

Ingen lycka står att finna i att återvända




Fri vers (Fri form) av Sam u dubokom ofsajdu
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-12 14:27



Bookmark and Share


  Blåbäret
Och här kom Lars Winnerbäck med sin söndermarken och nynnade mellan raderna. Gillar.
2020-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Sam u dubokom ofsajdu