Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vuxen

Solen orkar knappt lysa igenom de packade grå molnen i horisonten
Likt solen orkar ögonlocken knappt
hålla sig över pupillerna

Ännu en dag på jorden
Kvart i sex
Bara vi och skatorna på åkrarna är uppe
Samt en och annan där ute
som trötta styr stegen mot sina arbetsplatser

Jag trodde aldrig att jag skulle bli en av de
Åtminstone inte att de här stunderna skulle komma så snabbt
Att livets alla små bekymmer
skulle kännas som hela världens tyngd
i form av ryggsäcken på mina axlar

Vuxen...
Vad fan betyder det?!
Här ska jag föreställa någon förebild
Och ingenting klokt och insiktsfullt har jag
att lära ut
Det enda jag vet är att allt är en kamp
Att hålla sig vid liv
Att fortsätta
Att orka...

Bussen är framme
In med handbromsen
Ut med den flitiga pöbeln
De trötta stegen styr mot sina kommande destinationer

En av dessa dagar
kanske jag får några svar
Men, bara kanske




Fri vers (Fri form) av Sam u dubokom ofsajdu
Läst 162 gånger
Publicerad 2021-10-30 14:18



Bookmark and Share


  Sherri
Jag känner så igen känslan, känslan som existerar. Tack för att du fick min ensamhet att bli mindre.
2021-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Sam u dubokom ofsajdu