Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnesfragment från psykiatrin


Himmel över Lund

Det mörknar.
Solen sänker sig efter ännu en dag.
Himmel över Lund.
Det börjar krypa...
Men, du behöver inte oroa dig.
Inget ska hända dig, ingenting!
Inte så länge jag är här,
och alla som bryr sig om dig är här.

Du är trygg.
Du behöver inte oroa dig.

Livet är oförutsigbart,
mirakulöst,
underbart,
och smärtsamt...
En häxcocktail av det allra bästa och det allra värsta.
Ingen av oss valde att vara här.
Men, ändå är vi det.
Att göra det bästa utav det är en konst och en utmaning.

Ibland är det helt jävla hopplöst...
Men, det vackra är
att det också är helt jävla möjligt!

Så, var inte orolig.
Det värsta är nu.
Men det värsta kommer passera och gå över.
Det kommer jag och alla som bryr sig om dig se till.
Du är trygg.

Det mörknar.
Ljuset håller på att försvinna.
Men, det försvinner bara för en stund.
Det kommer tillbaka.
Det är himmel över Lund.




Fri vers (Fri form) av Sam u dubokom ofsajdu
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-08 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sam u dubokom ofsajdu