Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imperiet dör

För varje klunk champagne och lina kokain
så drar Imperiet ännu en sista suck

Det är den bästa och den värsta av världar
Mest avancerad i teknik och lösningar
Men också en värld där de sista dropparna av mänsklighet
...
kramas ur

Sex utan kärlek
Umgänge utan vänskap
Konsumtion utan gränser
Jakt på det autentiska

De rika
Hedonister och nihilster
Utan moral och samvete
och utan tanke på någon uppoffring

Medelklassen
Med goda intentioner
Men utan vilja och ork att omsätta den i praktiken
Rädda, skyddandes det de har
Konformister i kvadrat

De fattiga
Kämpandes, desperata, vilseledda, lättlurade
Dödandes varandra,
för den lilla tårtbit som erbjuds

Imperiet byggdes upp
Imperiet var målet
Vi är resultatet och den logiska konsekvensen
av förfädernas slit
Med alla oanade konsekvenser

Vi står på deras axlar
Utan uppskattning för det
Förvaltar det mot helvetets rand

Imperiet dör
Det brinner
Och vi älskar det
från djupet av våra hjärtan!




Fri vers (Fri form) av Sam u dubokom ofsajdu
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-11 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sam u dubokom ofsajdu