Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perfekt passform

Du är gjord för sånger som denna
en självömkan och ett beklagande utan slut
en piedestal rest till din ära
hemsökande minnen från en förbannad dåtid.
Du är som gjord för dessa rader
om ännu en obesvarad förälskelse.

Vad som gjorde dig speciell?
Inget särskilt.
Förutom att du var just du.
När jag tyvärr var mitt eländiga jag
oförmögen att vara relevant för dig.

Därför är du som gjord för sånger som denna
ett levande exempel för alla "tänk om"-frågor.
All ångest och ånger
en åderlåtning som inte vill ta slut.

Där dyker du upp igen
och igen.
När en banal kärlekslåt spelas på radion.
Vid åsynen av ett lyckligt par i parken.
I dimman av det sjunde ölet på en trist after work.
Gömd i flera år bara för att återuppstå igen.
Min eviga förbannelse
en vålnad i mitt huvuds mörkaste hörn.

Jag får väl dras med dig då
till sista andetaget
när det nu kommer.
Har väl förstått att det aldrig skulle bli du och jag.

Men därför är du som gjord
för sånger som denna.




Fri vers (Fri form) av Sam u dubokom ofsajdu
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-12 14:42



Bookmark and Share


  Blåbäret
Undra om inte alla har något ouppnåeligt minne man får dras med? Jag gillar inte mitt men ändå kommer jag på mig med att le när det besöker mig...
2020-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Sam u dubokom ofsajdu