Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ologiskt

Stor, större, störst
inte garanterat först.

Liten, mindre, minst
kan också gå med vinst.

Bra, bättre, bäst
riskerar att bli en rest.

Dålig, sämre, sämst
kanske hamnar främst.

Modig, modigare, modigast
blir emellanåt blodigast.

Feg, fegare, fegast
kan faktiskt vara segast.

Frän, fränare, fränast
är stundtals vänast.

Mild, mildare, mildast
förvånar med att bli vildast.

Tung, tyngre, tyngst
men knappast yngst.

Lätt, lättare, lättast
därmed inte nättast.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-16 11:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänk att det finns så många sätt att skriva en dikt på. Oändligt...
2020-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström