Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musikalisk förundran



Finska Dirigenter
växer inte på träd

Men nog sjutton
hänger många av
dem i Saunan

Och ut över all
världens Konsert
estrader.


Medans Svensk musik
undervisning koncentrerar
Sig på "populärmusik"

Och sina ungdomsångare
som ställer upp med
Anglofila sångtexter

Och åmar sig på Victoria
dagen eller på schlager
Festivalen

Det är därför det går som
Det går på den internationella
musikindustrin med Svenska
Framgångar

Varför vifta med en pinne
Och verka seriös

När det finns pengar att
Tjäna

Men ändå är Finlands
Folk lyckligare än oss

Utan internationella
List framgångar

Vid utländska mätningar
Vad det nu kan bero på?






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-22 12:18



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Klart Finland är ett lyckligt land eftersom det är granne med Sverige he
2020-02-23

  bumerang

Tänk ändå alla dessa undersökningar.
Undrar hur man mäter lycka?
Och vem tror sig veta?
2020-02-23

    Lena Staaf VIP
Det finns ett antal områden där Finland har lyckats betydligt bättre än Sverige. Vi borde kanske lära oss en del av detta vårt grannland.
2020-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP