Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
 \'Alla\' har sett de identiska men i storlek avtagande dockorna som bo i varandras skal..



Ryssdocka

 

 

Du skapade med
ditt hudavtryck
och dina tänders egg
nya minnen över gamla sår

Då snubblade
en marknadsplats i Riga
och en blåfrusen Babuschka
över hågkomstens kullerstenar 

Ut tumlade
de koncentriska
mötena med andras tänder
även de som vägrade
smånafsa i mitt kött 

Uppradade som 17 blåmålade
dockor med äppelkinder och blåa kjortlar
strömmade alla dessa tänder
ut över min nakenhet

Bara den sista
och minsta, solid
de andra alla ihåliga
för att ge rum

Åt detta enda
minsta
mest gömda
välsvarvade minne

 

 

 

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 381 gånger
Publicerad 2006-07-05 20:05



Bookmark and Share


  Agnes
Oj vilken liknelse!!! Dessa ihåliga Babuschka-dockor som bär på ett minne av en slags ursprungsmodell. Dina slutrader får huden att knottra sig...
Åt detta enda
minsta
mest gömda
välsvarvade minne
2006-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer