Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillhets vardag




Stratosfären har hejdat sig
en smula. Mus spår i nysnö

Hjortronmyren sover
Medans isen ovanpå

Sjön, likt ett förstelnat
ögonlock köldstånkar
ut mot tystnaden


Affärs kassörskan
kliver in i sin Morris
Minor och drar iväg
Hemifrån timmerstugan

Mot eftermiddagens
arbetspass bredvid
plogade snövägar

En midvinter dag
Strax utanför Kuusamo

Då allting kännas sådär
perfekt mitt i en obetydlig
vardag

Bredvid en osäkrad Grann
Nations skuggande gränslinje. ..








Prosa av Sefarge VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-25 01:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så vacker och bildrikt stämningsfull dikt, och detta var ju fantastiskt:
"Sjön, likt ett förstelnat
ögonlock köldstånkar
ut mot tystnaden"
2020-02-25

    Lena Staaf VIP
Vacker bild över skön vardag. Dock med skugga i öster.
2020-02-25

  Bodingen VIP
Tydlig bildserie du levererar, även skuggan över Österbotten.
2020-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP