Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Men på många olika sätt?)


Vad som kommer in måste komma ut



Att stoppa ner en
Propp i översvämningen

Leder bara till mer
Förödelse

När vattnet svämmar
över då vilopunkterna

Alkärren smågölarna
myrarna är utdikade

Och allt samtidigt rinner
ut i likgiltighetens tecken

Den effektiviserade
mekaniska enfalden

Då mångfaldens

Möjligheter plockats
bort ur Naturens eget

Uppfunna regelsystem


Men Bävern gör vad
Den förmår ändå

På sitt eget sätt

När fördämningen
brister är det bara

Att envist börja om
igen. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-26 09:46



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Det tar jag en bäverhojt på
2020-02-27

    Lena Staaf VIP
Ja nu ser vi resultatet av det storindustriella jordbruket och uppdämningen av älvarna som hindrar naturens egen hantering av vattnet.
Rolig jämförelse med bävern!
2020-02-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Folk tror sig
kunna mer än
naturen, de bör
följa den som djuren...
Från 1:a åkturen!
2020-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP