Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perfekt

Ingenting är helt perfekt,
men ibland är det nära.
Fast minsta lilla defekt
får mig ändå att svära.

En chansning mot något stort
ger en annan dimension.
Vad som då förblir ogjort
ger en annan reaktion.

Nöjer mig med det lilla
som lyckades till en grad.
Konstaterar helt stilla:
det blev en liten bravad.

Jag lutar mig tillbaka,
och nickar ganska förnöjt.
Något får man försaka,
något blir alltid fördröjt.




Bunden vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-27 09:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström