Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En studie i hur man är snygg när man gråter

Ända sedan jag var en liten flicka
har jag letat upp en spegel
när jag är ledsen
För att studera mitt ansikte minutiöst
Jag har modifierat uttrycken i det
tränat nya muskler
Så att jag ska vara så vacker när jag gråter som möjligt
Nu gråter jag mitt finaste någonsin
Jag har tämjt mitt ansiktes stormar
Vet också hur jag ska luta mitt huvud mot något
när jag inte längre orkar bära det
utan att förstöra mitt hår
Men det tror jag är en medfödd talang
En spegel kan bara lära en vissa saker








Fri vers av Elin Jakobsson
Läst 223 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-02-27 10:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Poesi som berör hjärtat. Utsökt!
2020-04-20

  in effigie VIP
spännsnde ord om tillvaron "framför framförandet"...
2020-04-18

    Lena Staaf VIP
Fin dikt! Vad lär man om sig själv när man ser sig i spegeln när man gråter? Vilken bild vill man ha av sig själv?
2020-02-27

  Solweig Jansson VIP
Wow !
2020-02-27

  Blåbäret
Så återhållet, kontrollerat och beräknande. Måste vara mycket rädsla bakom. Rädsla för det äkta.
2020-02-27

  Mats Edin VIP
Insiktsfullt
2020-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Elin Jakobsson
Elin Jakobsson