Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig ljuset

Snön faller mjukt utanför mitt köksfönster denna morgon
så vackert, så vitt, så kallt...
för mig en välsignelse, då det vita lyser upp min gråa vardag
ger tallkottskörteln det livsviktiga ljuset för att min själ
ska få lysas upp igen., den har varit inlindad i mörker en lång tid
och jag har trampat i ett sjok av svartgrått elände,
som sugit musten ur min själ och dödat mitt jag.

Jag har bönat och bett om ljuset i mitt liv, det har fått komma i
vilken skepnad som helst, sol, kärlek från en varm
ljusbringande medmänniska, en resa till varmare land
ljusterapi i ett vitmålat rum, men nej det var bara mörkt och grått,
allt bara stod stilla i mitt liv, jag kände ingenting längre
bara frustration och livströtthet, men ändå så fanns det lilla
lilla hoppet om ljus kvar i mitt innersta!




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-29 09:03



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillar mycket din text!
2020-03-01

  Öknens Ros VIP
När livet går i stå
O man känns grå
Halmstrå man griper
När det ofta kniper
Livet ibland suger
Men vet att du duger
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP