Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en värld där vi alla kan leva

I en värld där vi alla kan leva , med en själ som alla vill dela
med ett svärd, en riddare som inte spelar
I en värld där vi alla kan säga att vi är lika
men min själ passar inte in hos de rika
svårt o fatta , så måste man skrika?

vi spelar inget spel , i en värld där alla kan leva i kvalitet
Pengar skapad av människor för att fängsla människor
vi dämpar våra känslor , det är normen
slut på pennor , när kommer stormen?
vi lever i en värld , där vi är tickar som bomber

Vi medicinerar våra sorger , ingen mat i kylen men tusenlappar till lången
Vi är rädda för corona , men skiter i barn som bombas

Vi lever i en värld där man har slutat hoppas på de bästa
vi förväntar oss de sämsta , mina känslor har länsat
2020 och problemen blir bara större , solen skiner men allt vi ser är mörker
Underklassen , sämst i klassen , kunskap kväver makten
men vi skickar våra barn till slakten men inte utomlands utan i trakten
Svennen tittar snett på blatten
Trump har segregerat även de som är fina i kanten.
Blatten kollar snett på svensken , vi kom hit för vi blev förtryckta i våra länder
och du har mage att fråga hur de hände?
Nato med hela Europa , ett plan obemannad bombade min skola
Det är klart vi kommer hämnas , barn som tvingas bli stora

Kriga för att leva , kriget får oss och mena saker vi inte menar
mitt blod är ju också rött , min själ är mer än bara trött
mina tårar rinner också blött.


Vi är samma , vi är inte andra , vi har också en krokig väg att vandra
De gav mig inga chanser , inga val . Dansade dansen utan några svar
Nu jag är ensam kvar , se mig för den jag är , inte för den misär som har byggt
upp min karaktär , spökar i tankarna , stämplad bipolär.

Pengar och pengar , leendet är värt mer än papper om de vore jag som hade makten.









Fri vers (Fri form) av den råa sanningen.
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-29 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den råa sanningen.