Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spyfluga

När det enda som lyser upp staden
och skapar silhuetter är månen
då är den tidpunkten här
den tid då gräset är vått
och allt som nyss var vaket, sover
förutom en envis fluga som studsar mot mitt fönster
om och om igen..
för trött för att göra något åt det
för vaken för att ignorera det
sätter mig upp och vilar huvudet mot händerna
reser mig sedan upp och släpper ut den irriterande varelsen
till bådas glädje
för att sedan återvända till sängs

Det bränner på min rygg
Det är solen som väcker den sovande staden till liv igen
ljud börjar rymma luften som jag andas
grannen som tar bilen till jobbet
hunden som gnyr för den vill ut
fåglarna som sjunger
tidningen som dimper ner i brevinkastet
ungarna i väggen intill som gör sig iordning inför skolan
surr från datorn som aldrig blev avstängd
katten utanför fönstret som mjaoar
och mig själv när jag vrider och vänder på mig i sängen
innan jag stiger upp i raseri av yttligare
ljudet från en surrande, äcklig spyfluga som flyger mot mitt fönster
om och om igen..




Fri vers av Evelina
Läst 703 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-06 00:31



Bookmark and Share


  aol
man känner igen sej
2007-08-03

  MW
alla känner nog igen sejj på ett sätt ellr ett annat i den här! fångat vardagen i ett större nu! *knasjag* ;P
2006-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Evelina
Evelina

Mina favoriter
...om att droga...