Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den listigaste sångkonstnären




Någon timme kvar innan
Melodifestival uttagningar
på teve

Några hundra meter ut på
Åkrarna i disfuktigt mörker

Skriar två skrikande rävar
Mot varandra

Rävhonan får bestämma
och vara domare vem som

skall koras till vinnare
Och över vems sångkonst

Som kommer att föras vidare
genom Livet till kommande
generationer . ..

Inne i snårskogen hoar
Kattugglan betraktande mellan
varven som en tillfällig åhörare

Strax nedanför bergsknallen
Inuti gammelgranen


Fastän hon egentligen
har annat för sig att
besiktiga i den nattliga
tillvaron. ..







Bunden vers av Sefarge VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-03-07 19:41



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Det är tur att inte djuren låter så illa som melodifestivals-artisterna, då skulle de aldrig kunna lockas reproducera sig. Tack du store Skapare för det!
2020-03-08

    Lena Staaf VIP
Ja dessa djurserenader föredrar jag framför Mello. Klurigt skrivet av dig!
För mig blir det ingen Mello alls.
2020-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP