Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dyk och håll dig där

Du sa det inte men du ligger gärna med mig tills något bättre dyker upp.
Du kände alltid det var rätt i tiden tills något bättre dyker upp.
Lovade varandra evig trohet och tålamod tills något bättre dyker upp.
Att vi var menade för varandra med tanke på gemsamma brister till något bättre dyker upp.
Jag låg stilla och tänkte på Kate Winslet som Clementine tills någon bättre dyker upp.
Jag snegla på dig i männens sällskap och tänkte att jag pallar tills något bättre dyker upp.
När allt är bättre mellan oss tänker jag berätta sanningen tills något annat dyker upp.
Den kvällen var jag nära att säga vad som hände tills något annat dök upp.
Nu fattar jag vad det innebär att vara vänner tills någon annan dyker upp.
Jag är inte skyldig dig en skruv på en skrothög tills jag känner att det börjar dyka upp.
Kanske när du har flera barn och relationer bakom dig kommer jag att dyka upp.
När ditt blonda hår är grått och mina naglar är gula av nikotin kommer vi dyka upp.
Till ytan av vad vi en gång kallade en relation men belagd av min värsta lögn.
För när du får reda på jag vad jag hållt hemligt för dig kommer du önska att jag aldrig dykt upp.




Fri vers av Francisco Javier
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-09 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Francisco Javier