Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cuéntame de tu life .

Pappa stirrade ut ur fönstret och på håll kunde man ana en viss tomhet i blicken.
Jag såg han från en bäddsoffa i vardagsrummet där jag även spenderat natten.
Pappa stod i en vit t shirt och blå grå randiga underkläder med alldeles för mycket häng.

Jag blev orolig för hans välmående.
Han gav mig rysningar i kroppen över hur han stod stilla och mätte avståndet från hans fönster till parkeringen nedan.

Han öppnade munnen och yttrade:
"Idag är en bra dag min kära son, mi hijo.
Idag kan man dö lycklig."

Jag satte mig upp och stirrade på hans hållning. Han bar på något.

Han fortsatte:
"Idag är en bra dag att dö min son"

Efter en kort paus säger han hånfullt;

"Idag är en bra dag att dö eller spela pingis.
Det är helt upp till dig hur du vill spendera din dag."

Han vände sig om och skrattade.
"Ibland vet jag inte vart jag får allt ifrån men man kan säga att jag kan vara sparsam med min intelligens när jag är bland andra"




Fri vers av Francisco Javier
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-04-03 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Francisco Javier