Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En värld dold bland sopor

Ett hav av sopor ligger i vattnet och gungar.
Små berg kom till från stora kullar.
Vad vi kallade för slätter när vi var unga.
Sätt alla politiker längst inuti Kumla.
Byt fångarna till de rikas privata bunkrar.

Ett sim-kort i ögat - mikroplast på min tunga.

Skärmen i handen klarar inte gömma undan ;
Kokset i spliffen och spriten i kaffet börjar avdunsta.
(För) Gemene man från Stockholm till San Pedro Península.

Vill se byråkratiska tummar börja göra annat än rulla.

Vill se snutens svansar göra annat än krulla.

Vill se mina barn komma hem utan att bli skjutna.

Förtvivlade i limbo mellan att börja gråta eller börja slunga.

"Så kan det gå"
Inshallah.
Amen.
Hallelujah.





Fri vers av Francisco Javier
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-04-03 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Francisco Javier