Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aftonstjärnan heter Venus

 

 

den runda spegeln på himlaväven

vill jag ta ner och ge bort till dig

och om du vill kan vi rulla måne

på vintergatan bland stjärnestoft

i varje rullning det fastnar glitter

från nebulosor med nålsticksljus

ett ordlöst samtal som bloss i mörkret

vår egen vrå intill isälvs-ås




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-09 22:36



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker och lekfull kärleksdikt.
2020-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg