Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


En stol

En stol står tom
i denna kväll
saknaden är stor
där någon satt
minnena de flödar
till tårars fall
kärleken är över
det går mot natt

En stol vid bordet
med sliten yta
fylld av kärlek
tom i denna stund
livets förändring
när själar tystnar
ett rop i natten
evighetens blund

En stol i ljuset
solens strålar
färgen är sliten
så fylld av minnen
den knarrar inte
som då en gång
ljudet är avlägset
avsaknade sinnen

En stol står tom
i gryningens tid
och någon fattas
vid frukostens bord
kaffekoppens smak
är inte densamma
håglöst blir nuet
stunden saknar ord

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 662 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-03-16 08:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Orden går in djupt och berör!
2020-03-23

  Solstrale VIP
Ja de man saknar som inte sitter med mer... Så fint förmedlat - tack för du delade med dig!
2020-03-18

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodiga ord om stor saknad...
2020-03-17

  Maria Sundelin VIP
Saknaden kan göra sig påmind där vi minst anar
Bra fångat
2020-03-17

  lodjuret/seglare VIP
Det märkliga är väl att det är 'så mycket mera enkelt' att acceptera faktum om någon har förolyckats med bil i sydamerika än om personen ifråga dog i sviterna 'efter en tids sjukdom'. Själv har jag ännu inte kunnat glömma ord som någon en gång yttrat och sedan blivit mördad några år senare. Tyvärr är offren flera, såväl egna som andras. Dem har det kunnat gråtas över. För andra kan tårar dröja ännu något slag. Saknaden böljar som vågor vilka slår mot en stenig strand.
2020-03-16

  Eva Langrath VIP
Vackert om saknaden efter den som inte längre finns.
2020-03-16

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Vackert och känslosamt!
2020-03-16

  Stanley Rydell
Empatiskt tecknat om ett tings berättelse - väl skildrat
2020-03-16

  Christin Lederman VIP
Vackert skrivet
2020-03-16

  överlevaren VIP
Sorg och saknad.....
2020-03-16

  M.Eta
En stol kan bära på många minnen av den som brukade den mest. Fint skrivet!
2020-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om den tomma stolen som en symbol sorg och saknad.
2020-03-16

  Feliaxel VIP
Fint om någon som saknas
2020-03-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Varit två och
delat det hela
inte lätt att sen
själv andra fiolen
också spela... .. .
2020-03-16

  Öknens Ros VIP
Vemodsfyllt om någon som inte längre finns i livet, men minnena finns kvar.
2020-03-16

    Lena Staaf VIP
Du låter den tomma stolen symbolisera tomhet, sorg och saknad. Effektfullt, tingen påminner oss.
2020-03-16

    Max Poisé
Snyggt poetat! Ja tänk om saker kunde berätta sin historia...

2020-03-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO