Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På Pohlmans tid

Storm över slätten
träden faller ner
ligger som plockepinn
barkborren förstör
sol utan skugga
månader utan regn
björkar torkar ut
kanhända att de dör

Vädret var bättre
på Pohlmans tid
regnet försvann
när solen tog vid

Blixtar och dunder
hagel från ovan
stora isklumpar
från molnen med fart
vatten i massor
floder svämmar över
kring fält och åkrar
torkan kommer snart

Vädret var bättre
på Pohlmans tid
ishalkan försvann
när våren tog vid

Solsken på morgonen
midsommarafton
regnet kommer fort
aldrig är det riktigt bra
badande på stranden
kläderna åker på
huttrar och fryser
precis så som det ska

Vädret var bättre
på Pohlmans tid
blåsten försvann
när lugnet tog vid

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 378 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-25 06:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Det var en skoj kille det! :)
2020-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
Fyndigt och rytmiskt - och som jag minns vädret förr också sant
koldioxidutsläppen var mindre - på Pohlmans tid!
2020-03-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgisk vädertillbakablick, som jag läser med stort intresse. Tyvärr är vår tids väder en helt annan och allvarligare historia.
2020-03-25

    Lena Staaf VIP
Rytmisk och rolig dikt som hålls ihop av upprepningen med Pohlman. Den är både mysigt nostalgisk och samtidigt djupt allvarlig eftersom den visar effekterna av klimatförändringarna.
2020-03-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Pohlman och
vädret var ett med
vårt svenska folk
bättre tolk har
vi väl aldrig haft
i TV:s väderholk...
2020-03-25

  Marita Ohlquist VIP
Det är sannerligen omväxlande väder
svårt ibland att välja kläder.
2020-03-25

  Öknens Ros VIP
Pohlman var en riktig vädergubbe.
2020-03-25

  Maria Sundelin VIP
Ja ur led är världen
2020-03-25

  lodjuret/seglare VIP
Även demonstrationstågen var nog bättre o tätare på Pohlmans tid. Inte ens föreningars årsmöten ser ut annat än nu 'regna inne'... Alternativet för långväga gäster brukar numera heta 'videokonferens', månne det har kommit för att stanna, alternativ för 'en regnig dag'.
2020-03-25

  wiria77
när jag liten var
då var vintern bättre
oj
vad vi lekte i alla dessa
snöhögar

finurlig och bra diktat
2020-03-25

    Max Poisé
Gillar upprepningarna, blir lite som en melodi. Innehållet och nostalgin tilltalar!
2020-03-25

  Kungskobran VIP
När jag var liten sken solen alltid hela sommaren
2020-03-25

  Feliaxel VIP
Vädret bättre då?
Kanske inte
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO