Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårtecken



Döden hade tappat
sin ena sko

Haltade sig iväg
från
Det tilltänkta

Offret klarade
sig denna gång

Njöt med ögon
av nyöppnade
skinande Tussilagon
i dikeskanter

Men borde se upp
för snabba bilar

Och ansvarslöst
vinglade i kurvor

Ändå har döden
mycket kvar att göra

Det finns så onödigt
mycket halvdött

Oskuldsfullt som
framlever

Men med storm
kyla värme och
diverse sjukdomar

Ännu en vacker
Vårsolig dag

Framför
kommande
Tidlöshet

Får Tillvaron
aningslöst
fortskrida

Med att hålla
sig så levande
Det nu bara går







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-11 08:06



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Ja, lite som hopp och förtvivlan.
Är våren.
2020-03-16

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Din text föder nya tankar...
Det gäller inte bara att existera, utan även att leva...

2020-03-16

  Solweig Jansson VIP
Ja, nu gäller det verkligen att hålla sig så levande man kan .....
2020-03-15

  Scarlett Miryam VIP
"Det finns så onödigt mycket halvdött", åh... den här dikten säger mig så mycket. Man får försöka sparka undan den där skon, inte plocka upp den och lämna fram med ett tillmötesgående "här är jag! kom och ta!"

(Tussilago farfara - har du hört något vackrare?)
2020-03-12

  Bodingen VIP
Klokord hur goda som helst att ta till sig, bra skaldat!
2020-03-11

    Lena Staaf VIP
Du löser upp gränsen mellan liv och död. Att hålla sig så levande som det går är ingen dum levnadsregel.
2020-03-11

  bumerang

Gömmer det sig månne en berättelse där i dikesrenen? Så poetiskt förklädd isf. Med tankar djupare än diket. :)
Så snyggt presenterad så man vill läsa om och om igen.
2020-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP