Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalldusch

Det händer emellanåt
att jag färdas i en båt
och vänder kursen hemåt
på soligt glittrande stråt.

När jag då tittar framåt
faller jag nästan i gråt
då någon i grymt försåt,
utan att säga förlåt,
med vattenfylld hink av plåt
plötsligt gör mig genomvåt.

När jag vänder mig bakåt
för att med en klagolåt
stävja ett sådant uppsåt
tittar syndaren bortåt…




Bunden vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-12 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström