Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När blir du till

När blir du till?
I fusionen mellan sädescell och ägg
När vinnaren trängt igenom skalets vägg
När en cell blir två
Och slutligen bildar ditt embryo
I utvecklingen till foster
I vecka tjugofyra då din chans att överleva ökat
När du befolkningen förökat
När blir du till?
I värmande händer
I kärleksvagga
I ögon som möter
Bekräftar och ler
Som ser
Som riktning i livet ger
När blir du till?
I glömska
I fasor och vägar lömska
Satt hungrig och blöt i säng
I skrik och handgemäng
Ställd i en vrå
Där de kan slå
När blir du till?
I ropet från vänner som säger ditt namn
Drar med dig och ger dig
Uppskattande ord
Bjuder in dig
Vill sitta vid ditt bord
När blir du till?
I hånande blickar
Tissel och tassel
I mobben som nickar
Att ingen vill ha dig i sitt lag
Du sparkas och kallas svag
När blir du till?
I skolans betyg
När du som är tyst blir kallad blyg
Då du av andra anses dryg
När blir du till?
När andra säger ”den där är så här”
I yrket som professionell
I din familj
När du med din kärlek är sensuell
Är det när andra vet vad du vill?
När du är förutsägbar
Då inga överraskningar finns kvar?

© Malin Tyberg




Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 807 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2020-03-14 00:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tankeväckande ord med innerlighet, åtrå och verklig kontakt med vår egen verklighet.
2020-04-04

    Gbgs-solregn
Så sorgligt och vackert på samma gång.
2020-03-24

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Text som väcker många känslor. Så insiktsfullt skrivet!
2020-03-24

  lodjuret/seglare VIP
Känns som ord vilka ropats ut av en som vill sjunga orden, men istället ömsom dem ropar och ömsom viskar... spännande hur som helst. Charm och utstrålning, det kommer väl ur en som 'levandes själ'? Rrrrr
2020-03-24

  bibbi ahrnstedt
Vilken vidd, mogen språk och texten berör verkligen
2020-03-23

  Briza media
Berörande och med fina rim! Bra rytm. Om alla de omständigheter och människor i våra liv som gör dem till de vi är!
2020-03-14

    ej medlem längre
jag tycker om början mest. =) önskar hela dikten hade haft den stilen... men det är ju poetry slam, då ska det va vändningar...
2020-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Man blir till i befruktningsögonblicket.
Och man har rätt att vara till efter det.
Oavsett vad feministerna säger.
2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP