Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärlen

Jag vill rensas på det jag älskar
Gröpa bort mitt tomrums sista skrikande slagg
Fylla det på nytt med tusen jordiska fästen

Abstrakta hjärta,
Spara ditt slit
Håll inte ut för det som aldrig kan hålla dig:
Du måste hållas för att själv kunna hålla.
Kärlen är överallt, låt dem få fäste
Forsla ditt syre dit det behövs
Rädda det som räddas kan

Kärlekens öppna sår låter världens prismatiska värme in, riktar dess intensitet som en solugn mot dess mitt så det bränns och förstenas. Låt det brinna ner till kol och pressas till diamant, världens strålning avtryckt på glasplåtsvävnad och reflekterad i alla riktningar, kastandes omkring sig ömmande spektra, omhändertagande verklighetsbekräftelse med lite närsynt astigmatism. Det är inte ett vanligt sår: dess enda läkning är absorption, osmos, överladdning, aktion. Det får inte isoleras eller kvävas till döds; värden som älskar det kvävs med det. Därför måste det vridas öppet igen då det sluter sig, tills det åter speglar solens ljus, hur brutalt det än är. En så störd, utdragen läkningsprocess kommer lämna blanka, hårda ärr, efter att den osande sårvätskan slutat glänsa. Hata det, om du vill. Men det blir min resignerade fästning, och jag ska bära det utanpå kroppen - min intercellulärsubstans en öppen matris och vävnad - väv - bindväv till mina nästa.




Fri vers (Fri form) av kjærlighetssanger
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-15 14:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjærlighetssanger