Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om kärlek

Kärleken är störst,
det är sanningsord.
Kärlek skapar törst
till dryck som är gjord
av ädla känslors strida strömmar.

Kärleken förmår
att se det sköna.
Kärleken förstår
att godhet löna
och lent läka smärtor som ömmar.

Kärlek ger och tar,
hungrar och mättar.
Kärlekslågan spar
en glöd som lättar
för sinnen att få ljuva drömmar.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 133 gånger
Publicerad 2020-03-15 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström