Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Requiem för de levande

De dödas drömmar
sliter i sina förtöjningar.
De levandes själar
ska snart stiga som tappade ballonger
fastna i världsträdets yttersta grenar.
Sorgen fyller händer knäppta i bön.
Människogråten som droppar
som rinner
är inte ny
men varje sorg
är målad i olika nyanser
i skapargudens målning.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-16 23:34



Bookmark and Share


  Rublev
”De levandes själar
ska snart stiga som tappade ballonger
fastna i världsträdets yttersta grenar.”
Hisnande vackert om våra tafatta livsprojekt... Dikten som helhet berör med sina ömsinta klarsynta metaforer!
”men varje sorg
är målad i olika nyanser”
2020-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP