Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I avståndets Vårdagjämningstid




Vi kom varandra för nära
Håll avstånd, håll avstånd

Sjukdom håller vi oss
Ifrån

Den som går på stranden
och letar ostron ensam
Lever inte så farligt

Som 70-åringen dragandes
sin rollator i tunnelbanan
näst intill ansvarslöst

Men att sitta i F-B grupp
Och samtala vad man
Enskilt gjort duger så bra

Säker steril gemenskap
bör vi alla ha

Smutsiga Corona smittnings
tider som dessa

Är du sjuk så duger du
Faktiskt så bra för det!

bara du håller dig
för dig själv

Och inte kommer fysiskt
För nära

Då kroppar kontaminerar
Varandra och ej kan vara

Lika elektroniskt maskinellt
Rengjort säkerhets ställda

Och tänk om Staten bara
Hade att bry sig om maskiner

Och inte bara fysiskt
oansvariga medborgare

Hur mycket enklare det
Vore då

Ditt leende smittar så
Glädjefullt från web
Kameran

Bara vi inte kommer
Varandra för fysiskt
Nära

Får vi allt finnas till
Denna dag som är
Lika lång som sin
Natt

Och i Kina med sina
Miljoner har ingen
Corona upptäcks

Längre uppger Diktatur
Staten Den hårda
nu så stolt

Och då går väl allt
Mot ljusare tider
Eller?















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-20 06:15



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Alla sjukdomar duger bra, så länge man inte stör andra med dem... en rik excentrisk typ älskar vi, men veee om knäppskallen inte kan försörja sig själv och stör staten! Den människan är inte rolig och härlig, utan en jävla smutspelle - även om personen vore exakt densamma, men med olika plånboksinnehåll... coronakronan, mi amour.
2020-03-21

  Bodingen VIP
Corona babys, skön kommentar Kungskobran!
2020-03-21

    Lena Staaf VIP
En vacker och sorgesam dikt. Många kommer att känna sig extra ensamma denna tid när vi uppmanas att begränsa våra sociala kontakter för att hålla smittan någorlunda i schack för de allra äldstas skull. Nätet kan inte ersätta levande kroppar men lite kontakt ger det ändå.
2020-03-20

  Kungskobran VIP
Vi kommer se resultaten av Corona viruset med en ökade födelsetal, Corona babys, när alla måste stanna hemma och alla andra nöjen är stängda.
2020-03-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det är väl bara att i
världen ifrån insidan
där hemma hänga me´
och se vad som sen
med oss kommer
att SKE!!! Nå´t
annat svar kan
väl ingen ge ... .. .
2020-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP