Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord om det där med vikten av att vara överens ...


Din likes ekvivalens


I sommarkvällens
varma bris
avnjuter vi vår spis
i ensamhet
tillsammans
med någon annan
som ej heller
nöjer sig
med varken eller
till erbjudet pris

Etik och moral
påbjuder
att ingen må bli rik
på blott
löften, vackra tankar
och tomma tal

Romantik
och känslosam poetik
är ingenting som bär
till framgång
om än det för stunden
kan locka fram
kvinnor, vin och sång
för förplägnad och njutning
med stöd av sublim verklighetsförskjutning
under intimt samförstånd i aftonlunden

Skynda att älska
och drömma
innan morgonen gryr

Skynda att glömma
att när dagen härskar åter
ingen egentligen sig bryr
om din själ i avsaknad gråter

Skynda att fördöma
och se till att noga gömma
allt du tror
och hoppats på
någonstans
inom varje opportunist bor

Väx upp
Bli stor
Världen är så innerligt
översinnligt mycket
större än du tror

Det handlar
inte bara om
att svälja hela stycket
och lite mer därtill

Allt är alldeles underbart
förhandlingsbart
för den som fattar tycket
för det rätta kuttersmycket

Nej,
Etik och moral
påbjuder ju
att ingen må bli rik
på blott
löften, vackra tankar
och tomma tal

om än det går hem
inför vissa val
för den som är smart
nog att med fog
kunna visa
att den verkligen vill
och har förmågan
att tända lågan
för att prisa

det som den offentliga statistiken
utifrån det geometriska medelvärdet
förmedlar vara
det den vill
vilken blott allenast bara
absolut demokratisk lojalitet
liksom statsfäst majoritet
litar till

i all sin ödmjukhet
inför det stora flertalets
opportunt korrekta skara

Vill så innerligt gärna tro
mig om att inte blott bara vara
en variabel fluktuation
i denna simpla ekvation

Jag är inte som andra
ty jag har full kontroll
och valfrihet
i denna min rådande livssituation

Jag är inte ensam
eller en avvikande spark
i skrevet på vare sig svag eller stark

men vägrar att bli en av mängden
i det redan överfulla drevet
inför höstfinalen i folkets park

Visst är jag en drömmare
med högtflygande visioner och idéer
men jämväl jag länge sedan lärt mig landa
under de allra flesta otänkbart tänkbara situationer
och att utan några certifierande lektioner
veta när jag tagit mark

Detta är min sanning
så som jag upplever den
i dess alltjämt ständigt
lika obeständigt nyckfulla
kontinuerliga förvandling ...








©Peter Stjerngrim









Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-07 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP