Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Corona

Det mesta handlar nu om Corona,
det lär väl knappast någon förvåna.
Ett virus som dödar och förskräcker,
och större delen av världen täcker.

Experter av alla slag oss varnar,
med skyddsåtgärder och råd förmanar,
en mänsklighet som helt villrådig står
hoppas få vaccin som hindra förmår.

Att människor hamstrar må så vara,
man hoppas innerligt ändå bara
att ingen tar det vissa behöver
så att alla får vad de behöver.

I tider som dessa söker man tröst
och lisa som stillar oro i bröst.
Alla går vi nu med ett stilla hopp
om att på Coronas verkan få stopp.

Så blir det också när tid får råda,
den tid som ändar virusets våda.
För att få stad och land Corona-fritt
måste ansvaret vara mitt och ditt.

Stanna hemma och vårda din hälsa,
är rådet som från virus ska frälsa.
Din hygien ska du noga sköta
för att Coronas sårbarhet möta.

Även om världen inte är sig lik
så gäller det att undvika panik.
Somligt kan man ta med en nypa salt,
sunt förnuft och sans övervinner allt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-22 10:13



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Bravo!
2020-04-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag kommer ALDRIG att stanna inomhus.
2020-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström