Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt

Månens plågade ansikte
hänger som ett
grönskimrande migränanfall
på himlavalvet.

Månens bleka ensamhet
känns in i märgen
också på 384 400 kilometers håll.

En evig betraktare
dömd till att aldrig riktigt vara med.

Kanske avundas jag månens karantän.
Kanske svindlar tanken inför något
som svämmar över varje rymdmått.

Vi delar tid och rum
och nattresans
dämpade ljud.

Grannens mummel håller mig sällskap.

Kanske kan jag aldrig förstå
vad riktig ensamhet är.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-22 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP