Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändringens tid

Tog bussen till förorten
utan pengar och sprit
skulle söka efter vänner
de med kärlekens aptit
bara ett i mitt sinne
få festa runt och ha kul
gick förbi de förtappade
ville inte hamna i strul

På vägen genom parken
en dam med sin hund
hon ville så gärna prata
jag stannade en stund
historien var rörande
allt hon har stött på
han ville inte vara ensam
där under himmel blå

Jag tog henne i handen
och följde henne en bit
alla mina planer var borta
på festande och sprit
det finns så många värden
och livet är så kort
så tanken på att slå runt
rullade så sakta bort

Tog bussen mot centrum
i förändringens tid
pånyttföd i mitt sinne
med ett lugn av inre frid
förmiddagens promenad
den satte sina spår
en stund av inre beröring
att läka blödande sår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-26 06:39



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint skrivet om hur möten kan förändra vägen man tänkt sig att vandra.
2024-03-28

  Blomma-Stjärna VIP
väldigt fint skrivet om hur vi människor kan påverka varandra, så där bara, spontant! Vi kan gripa in i varandras liv
utan att ens göra så mycket, bara en stund av närhet - inre beröring!
2024-03-26

  Maria Sundelin VIP
Livet kan förändras så snabbt
2024-03-26

  Kungskobran VIP
Fin dikt om att det är så lite som behövs.

2024-03-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO