Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


dikt i coronatider


God morgon lilla videung

God morgon lilla videung
som vaggar tryggt bland snåren
förgyll min värld med gråa dun
precis som förr om åren
du slipper tunga orosmoln
du borde inte tveka
så njut av värmens återkomst
känn vårens vindar smeka

God morgon lilla videung
kom fram ur knoppens gömma
till våren som vi detta år
väl sent ska kunna glömma
en tid så fylld av otrygghet
där inga svar är kända
vi famlar runt i ovisshet
om vad som nu ska hända

Kom fram nu lilla videung
när solens värme dagas
kom skänk oss hopp och framtidstro
låt tungsinnet försvagas
du vittnar om naturens lag
att allting kommer åter
som trädens löv, som molnens regn
som tårar då man gråter

©JessicaMarieOlsson2020

#corona #våren2020




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-24 15:45



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Vilande vacker titel. Text med tröstande och målande ord och känslor. Härligt flyt och fin andemening. Gillar det mycket. Tack!
2021-02-08

  Classico VIP
Vackert! Och så fint avslut!
2020-03-28

    Max Poisé
Ett ovanligt bra flyt i denna dikt. Det blir enkelt att läsa med behagligt tempo. Dessutom dagsaktuellt innehåll. Bravo!
2020-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP