Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skolslut

Nu är skolan slut
psalmerna har tystnat
och rektorn likaså
katedern står nu öde
utspring på gården
tårta och liljekonvalj
solen högt i skyn
mot framtidens flöde

Nu friheten väntar
men också en massa krav
kanhända jobb på Konsum
ett steg i livets nav
studier på någon högskola
kanske nästa steg
lärlingsjobb i verkstaden
men jag är nog för feg

Nu är skolan slut
och vännerna skiljs åt
tryggheten är borta
och gruppen att tillhöra
återstår nu livet
göra rätt i ensamhet
lära av misstagen
få känna och beröra

Nu friheten väntar
måste ju tjäna pengar
till bröd på bordet
finna rätta svängar
står där mitt i livet
vet inte hur det ska bli
en outforskad väg
med många frågetecken i

(Copyright © ULJO )




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 398 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-06-16 08:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som innehåller insikt och frågeställningar
2020-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Framtidens dilemma...ja, hur ska den bli...mycket hänger på hur var och en tacklar allt som händer...fint diktat...
2020-07-11

  Karina"Kia"
Att klättra på livets stege och detta steg ut i livet är bland de större.. Att vara trygg i sig själv är en av livets bästa styrka som man hoppas många fått från uppväxtens prövningens år. Så bra skrivet och beskrivet!
2020-06-17

  Anya VIP
Det var jobbigt med dessa frågetecken som ung. Det är jobbigt med alla utropstecken som äldre.
Fint fångar av dig!
2020-06-17

  överlevaren VIP
Ja en ny fas i livet, med mot och medgång!
2020-06-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Du sätter ord på den osäkra framtiden man som ungdom undrar över. Mycket bra skrivet!
2020-06-16

  Blomma-Stjärna VIP
bra beskrivning av den pirrande ovissheten i de första stegen på egen hand

"Friheten väntar
måste tjäna pengar
till bröd på bordet
finna rätta svängar"

- "en outforskad väg
med många frågetecken i"
2020-06-16

  Kungskobran VIP
Ditt liv är ett oskrivet blad
hoppas det gör dig glad
2020-06-16

  Nils-Robert
Väl fångat om klivet ut i oviss framtid
2020-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ungdomar som är på väg ut i vuxenlivet!
2020-06-16

  Feliaxel VIP
En oviss framtid har dom framför sig
Man hoppas det går bra för dom
2020-06-16

    Lena Staaf VIP
Du har fångat den frihetskänsla och samtidiga bävan som råder för studenten som står på tröskeln till vuxenlivet.
2020-06-16

  Öknens Ros VIP
Med ena benet kvar med kompisarna, det andra benet i en osäker framtid. Man hoppas allt ska bli bra.
2020-06-16

  Maria Sundelin VIP
En blandning av längtan och bävan
2020-06-16

    Max Poisé
Kom ihåg själv att jag var livrädd när skolan tog slut och skulle möta en hel framtid som jag inte visste något om...det gick ganska bra ändå:-)
Tack för denna!
2020-06-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO