Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur Sötebröds-ätarnas gömsleförråd


Slickopotanien har stängt
Här slickas ingenting
Offentligt i Corona tider

Nu stickas det Offerkoftor
I ensamheters vrån

Och Staten skall utbetala
I storlekordningen 150
Miljarder i överlevnads
Bidrags-stöd

Men de stora Jättarna
Gömmer sig i tystnad
undan offentlighetens
ljus

Och tiger still:Bankerna
med sina Miljardvinster

För 30-år sen kom de gråtande
Och begärde gratismiljarder
för att undgå konkurs av
Svenska staten

Är det inte dags nu att efter
-skänka några kommande
månadslån

Till de mest behövande
Utslagna företagen o
kommande arbetslösa?

Men inte det, inte. Bara
tiga still och tiga still

Inuti sina bankpalats
fasader och gömma
sig med sina Miljarder

Och hoppas allmänt
Att man glömt bort

Dem i den rådande
Villervallan

De som egentligen den
ekonomiska Makten haver!










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-25 22:12



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jäpp, hör ni det, bankprofitörer, ge tillbaka det ni lånade, vi som var med glömmer aldrig!
2020-03-26

  Scarlett Miryam VIP
Se till mig som jätte är...
(...när JAG det önskar!)

Sötebrödsätare brukar hålla hårt i sitt gotte, men socker (läs: makt!) är väl bland det mest beroendeframkallande som finns också.
2020-03-26

    Lena Staaf VIP
Här ska inte rubbas någon maktordning. Småfolket får stå för notan som vanligt.
2020-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP