Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bron över gränsfloden

Det var en sådan trängsel
på bron över gränsfloden.
Ansikten
gråa, allvarsamma.
Det är en allvarlig sak
att resa från allt man känner.
Skala av ett lager för varje steg.
Borta är huden.
Huden och hudlösheten.
Guden och gudlösheten.
Borta är tiden
väderstrecken
sol och surr och vind.
Borta är framtid och historia.
Kvar är bara ekon och kajornas skrän.
Kvar är bara svart polarnattskyla
djupare än tystnaden
djupare än saknaden.
Det är en ensam resa.
Det är en dömd polarexpedition.
Vinden sprider resterna av lägret
över inlandsisen.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-27 16:18



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Dags att bryta upp för alltid....
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP