Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

närvaro

 


nötskal på öppet hav
mörkgröna kastbyar

himlen ett hål mellan vågväggar
båtens slänggunga
utom vart uns av kontroll
krampande fingrar
vitnar om rorskultens trä

det öronbedövande äter upp min bedjande viskning
aningen av annorlunda
mitt i sanslöst kaos
ögonblicksbild
nåt mycket större

fäster farkosten i en bubbla stiltje

sakta mak tills båten gungar
hamnens lugn

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-30 21:19



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dramatisk dikt med fint bildspråk.
2020-03-31

  Solweig Jansson VIP
Starkt ! Man är med dig i båtens slänggunga och får pusta ut i hamnens lugn !
2020-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg