Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejongropens gap

Här räknar vi inte dagar
inte timmar,inte ens en minut
Vi räknar bara hur många

Hoppet att kunna klara någon till ett drägligare liv

Vi står i fronten i Lejongropens gap
vi är vården som strider mot ondskans vapen
Mänskliga sköldar som ska rädda vårt land
vi brukar vara ett folk som är vitklädda och glada

Nu står vi öga mot öga
nu är det vi som står i fronten mot ondskan som ska besegras
skyddskläder rustas för att klara ett land som knakar och knirrar under börda
när ett hotfullt"väsen"
Prövar vårt samhälles ideologi

Vi lever på hoppet
I Lejongropens Gap




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 357 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-04-02 23:36



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, de i vården har fått kämpa i sommar, å visst är det ett huvva väsen!
2020-10-02

  Anya VIP
Fint gestaltat om den märkliga tid vi lever i. Läser och nickar.
2020-04-22

  Solstrale VIP
Ja det är en stor och svår prövning!

Du förmedlar det så bra och finner till läsaren en strimma ljus att bjuda!
2020-04-21

  Lars Hedlin
JA nu testas styrkan i alla och envar! Tack för dina ord..kram
2020-04-17

  Blomma-Stjärna VIP
Mycket poetiskt och direkt uttryckt hur det är att stå framför en katastrof och bara kämpa på för att något ska bli bättre; En eloge för alla som bär vårt samhälle! Allt gott till er i vården ! Löneökning och minskad arbetstid önskar jag er - för att ni ska hålla länge och må bra!
2020-04-03

  överlevaren VIP
Ja en eloge till alla inom vården för er omsorg till de drabbade!
2020-04-03

  Rise Little One
Fullständigt förstående för vårdens kniviga situation - ni kämpar hårt för oss, för vårt samhälle... All kärlek och styrka till er! <3 <3 <3
2020-04-03

  Nils-Robert

Så poetiskt uttryckt om hur vi alla prövas av ondskans krafter och hur de , hjältarna, som jobbar i vården måste stå på barriärerna och kämpa. Kämpa varje dag, timma , minut för att rädda liv.

All kärlek till er!
2020-04-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om hur det är att arbeta inom vården och kämpa mot ett virus som skapar stor förödelse!
2020-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"