Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hôtel Tristesse

Ett begagnat hotellrum där oräkneliga själar
släckt samma sänglampa och gungat sig själva
till sömns.
Du ser den där svärtan på väggen från en resväska som
slagits på väg ut mot en annan liv. Just där under lämnade
jag min världs ände och förlorade meningen.
Hade redan fastnat i sänggaveln, skurit mig på kortlåsets mekanism
och tappat telefonen i toaletten.
Slagit huvudet i handfatet och fastnat med foten i springan mellan två
fastsatta nittiosängar.

Rakbladet skar slamsor av mitt ansikte så att spegeln dröp av små blodstänk.
Spillde rödvin på entrémattan medan jag höll kvällsmackan, vinglas och nyckelkort i samma hand. "jag gillade ändå inte de byxorna"

Pillade bort på-knappen till tevens fjärrkontroll och råkade ha sönder persiennerna när jag skulle byta kanal.
Insåg att ölen var varm minibaren då jag använde strömuttaget för den till datorn. De tillverkar alldeles för korta strömsladdar till Mac.

Använde en tandpetare som jag tog från hotellrestaurangen för att pilla hål i duschmunstyckets igenkalkade hål. Det sprutade åt alla håll utom nedåt.

Vaknade inuti påslakanet och insåg att den där förbannade klockan på teven var inställd på sommartid.

Glömde min favoritskjorta i garderoben och sprang flåsande ned till receptionen från fjärde våningen då städpersonalen hade hissarna i sin ägo.

Upptäcker en utcheckningskö som sträcker sig till utgången och hörde
en röst som mekanisk säger:

- Hoppas Ni trivdes att bo hos oss och välkommen tillbaka!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Max Poisé
Läst 273 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-04-04 21:58



Bookmark and Share


  ULJO
Låter som Hotell Dårhus
2020-04-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Lysande diktat. Jag skrattade igenkännande:)
2020-04-05

  WyS VIP
Mardrömslik!
2020-04-05

  Cikoria Blå VIP
Skruvad.
Rolig.
Och visst blir man tokig på människors totala brist på inkänning!
Tänker på din (förmodligen) påhittade hotellpersonal.
2020-04-04

    Lena Staaf VIP
Rolig text med maximalt antal komplikationer! Verkligt fantasifullt.
2020-04-04

  Nina Nightwish
Du är en av de bästa Alexander, på att skriva så målande och sätta orden så de flyter rakt in i mina ådror :)
2020-04-04

    ej medlem längre
Haha.. hög igenkänningsfaktor..
2020-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé