Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår på värmländska

 

Nu när âlveras dans
skymtes hastitt i skogen
å skogstrrôlla di kryper
så sâkta ôpp ur jorden

Å när markvätter fröjdes
ôt alle strålande dager

å skogsråa ho flyr ljuset
ifrå myrer och hager

Ja se sola ho lyser
över snöfrie änger

å småfôlke kryper
ur vintersömns sänger

Hör hur fågleras sång
våra sinnen beruser

å en vårvind så ljum
där över sjöera suser

När brasera birnner
i en vårkväll så klar

dä gnistrer å sprätter
å hele marken ä bar

I parken står fôlke
å högt hooer göken

å körera börjer sjunge
så snart stiger röken

Nu vårkänsler vakner
i våra sprittande krôpper

å nu växtsaven stiger
mot träkroners tôpper

Fyllde utav livskraft
å andre ljuve begär

nu när vi jubler ôt sola
å dä ä så lätt å bli kär

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-06 12:07



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat på värmländska, ett mål som jag älskar!
2020-04-06

  ULJO
Härlig text på mål
2020-04-06

  Öknens Ros VIP
Härligt med en dikt på värmländska, lyckades tolka hela dikten!
2020-04-06

  alicja lappalainen VIP
en melodisk dialekt
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP