Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JÄTTEKAST

Som liten gick jag alltid barfota om somrarna
grusvägar
barrstigar
klättring i träd och på stenar
bergsbestigning

Lena ben med blåmärken och fjun
halmstrån och brännässlor
aj

Tio meters hasande upp
ängens största sten
jättekast

Nakna fötter
tår nedgrävda
hårt som mjukt
sand
jord
sten
vatten
mossa
gräs
grus

Nedgrävda för att förstå
orientering i det vilda
upptäcktsresande i sommarklimat
ständigt skiftande färger

Jag rodnar nästan vid tanken på barndomsbubblan
blir knäsvag av dess närvaro
avundsjuk
på forna tillvaro

På somrarna går jag barfota
endast på order
nutida riktlinjer

Jag längtar efter känslan av gräs mellan tårna
förlikad med grus
brännässlor på fotryggen




Fri vers (Modernistisk dikt) av Saga Nordén
Läst 131 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-06 14:43



Bookmark and Share


  Rublev
Mmm, du fångar så mycket av barndomens somrar, så härligt skildrat. Och det finaste är den insikt och längtan diktjaget uttrycker, att på nytt få uppleva sommaren med barnets starka närvaro och lekfullhet!
2020-04-15

  BenGust VIP
Som min mamma gillade att gå barfota
om somrarna. Gräs, jordkänsla och känslan av att verkligen existera är härlig.
2020-04-06

    ej medlem längre
Dikten förmedlar en jordbunden härlig känsla. Barfota är ett underskattat mode ;)
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Saga Nordén
Saga Nordén