Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mystik i påsktid

 

Så här i påsktid väcks mystiken

när nu alla kvastar syns i skyn

och vi förundras av legenden

som här har spridits genom byn

 

Där jag nu vandrar in i dimman

och jag drömmer mig långt bort

Bland skogsrån, troll och älvor

och där små vättar nyss har gått

 

Ja jag drömmer och förnimmer

en märklig doft från sagans värld

Där som naturens egen scen

nu visar upp sin trolska flärd

 

Runt barkbeklädda stammar

syns skogensdrottning skrida

Hon följs av nattens väsen

som vill skogens budskap sprida

 

Som i trans jag följer stigen

den går mot är en annan värld

Jag blir förtrollad av dess skönhet

och av stundens allvar tärd

 

Där ser jag huldran i sin dans

hur hon berusar med sin fägring

och vid bäcken spelar näcken

allt blir i stunden till en hägring

 

Nu när nu natten faller över mig

och jag känner själslig lugn och ro

Då jag kryper ner och somnar

där vid mina egna drömmars bro

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-09 15:09



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, vilken dröms värld
2020-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat i trolska toner om sagans väsen i påskens tid.
2020-04-09

  Öknens Ros VIP
Fint diktat om naturens alla väsen
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP